Handla Miljövänligt

Handla miljövänligt

Miljövänliga Veckan i Naturskyddsföreningen 2016 har passerat men kampanjen fortsätter!
2016 års kampanj handlade om hudnära produkter i badrumsskåpen, under mottot Fräsch på riktigt.

Vi vill att du ska kunna välja produkter som är fria från farliga kemikalier, sådana som kan påverka hormonerna i din kropp eller ge dig en allergi som varar livet ut. Vi vill helt enkelt att du ska kunna bli fräsch på riktigt!

Naturskyddsföreningen hjälper dig att välja rätt när du är ute och handlar. På webbsidan  www.naturskyddsforeningen.se/frasch kan du läsa mer om varför det är så viktigt att bli Fräsch på riktigt! Där får du också goda råd när du ska flytta handen rätt i butikshyllan.

Vår Handla Miljövänligt-grupp i lokalföreningen i Kristianstad ingår i det rikstäckande Handla Miljövänligt-nätverket.
Och vi vill bli fler, så vi kan påverka mer – till en miljövänlig vardag. Du är välkommen att höra av dig…

Handla Miljövänligt-gruppen/Karin Bergendal/
Kontakt 0738-003667 eller k.bergendal@gmail.com

Miljövänliga veckan 2015  hade temat ”Ekofika”.
Vi följde upp förra årets undersökning i livsmedelsbutikerna om ekologisk frukt, men såg också vad vi hittade av ekologiskt bröd.

Här hittar du resultatet av vår undersökning: NF Ksd HMV Butiksunders. okt -15

Miljövänliga veckan 2016 hade temat ”Fräsch på riktigt”
Resultat på vår butiksundersökning kommer inom kort.